Warmtepompen

Vrijblijvend en deskundig advies op maat!

Bij Vekah bent u aan het juiste adres voor een warmtepomp, in uw woning, winkel of kantoor. Vanaf passend advies tot professionele plaatsing van uw warmtepomp, wij kunnen elk merk voor u installeren, onderhouden en/of repareren.

Is mijn woning geschikt voor een warmtepomp?

Bij bestaande bouw is het van belang dat uw woning goed is geïsoleerd, voor optimaal rendement. Heeft u een cv-ketel? Deze kan als ondersteuning dienen voor de warmtepomp. Heeft u vloerverwarming? Dan is een warmtepomp ideaal. Alleen radiatoren? Dan moeten deze geschikt zijn voor water van lage temperatuur. Vraag hier een adviesgesprek aan. Gratis en vrijblijvend.

ToshibaEstia warmtepomp

Wij zijn al decennia lang gecertificeerd Toshiba leverancier, een zeer betrouwbare leverancier op het gebied van warmtepompen. Met de Toshiba Estia warmtepomp bent u klaar voor de toekomst. Dit milieuvriendelijke verwarmingssysteem werkt efficiënt en dus energiezuinig.

Van het gas af met Estia

De laatste jaren is het een veelgehoor- de kreet: ‘van het gas af’. Hoe doe je dat nu eigenlijk: ‘van het gas af gaan’ met een Estia warmtepomp? En wat betekent dat voor jouw woning? Is er een tussenstap mogelijk?

Veel vragen. Tijd voor uitleg.

Een Estia lucht-water warmtepomp werkt op elektriciteit en haalt de benodigde energie voor verwarming uit de buiten- lucht. Deze energie wordt in het verwarmingswater van de woning gestopt. Vandaar de term lucht-water warmtepomp. Met het verwarmingswater kan de Estia, bijvoorbeeld middels vloerverwarming, het huis verwarmen. Ook kan de Estia warm tapwater bereiden als er een warmtapwatervat is aangesloten.

Een Estia lucht-water warmtepomp werkt op elektriciteit en haalt de benodigde energie voor verwarming uit de buitenlucht. Deze energie wordt in het verwarmingswater van de woning gestopt.

Hoe werkt dat?

Het Estia systeem bestaat in de basis uit twee of drie hoofddelen. Het buitendeel, het binnen- deel en een warmtapwatervat.

De werking van een warmtepomp is gebaseerd op het natuurkundige principe van verdampen en condenseren. Het buitendeel (de warmte- pomp) onttrekt energie aan de buitenlucht. Dit kan doordat er gebruik wordt gemaakt van een vloeistof in het buitendeel die al bij lage tempe- raturen verdampt. Die vloeistof wordt ook wel koudemiddel genoemd, nadat deze vloeistof is verdampt en dus energie heeft opgenomen, wordt deze door de compressor in gasvorm naar het binnendeel (de hydromodule) gepompt.

De hydromodule zorgt ervoor dat de energie uit het gas afgegeven wordt aan het ver- warmingswater (via een zogeheten warmte- wisselaar). Hierdoor wordt het gas weer een vloeistof en wordt deze weer teruggepompt naar de warmtepomp. Dit is een continu proces waarin voortdurend energie (warm- te) rondgepompt wordt. Vandaar ook de term warmtepomp.

Wat belangrijk is om te weten, is dat een lucht/water warmte- pomp de beste rendementen haalt als de afgiftetempera- tuur, de temperatuur van het verwarmingswater, niet te hoog wordt ingesteld. Denk dan bijvoorbeeld aan 35°C als ideale afgiftetemperatuur. Dit is lager dan bij verwarming middels een gasgestookte CV-ketel en daarom duurt dit proces iets langer. Het comfort is uiteindelijk gelijk.

Dat heeft dus ook gevolgen voor je woning. Een warmte- pomp werkt het beste samen met zogeheten lage temperatuur afgiftesystemen. De bekendste hiervan is vloerverwarming die erg goed werkt met 35°C. Maar er zijn ook lage temperatuur radiatoren en convectoren verkrijgbaar.

Als je woning niet is voorzien van een lage temperatuur afgifte- systeem kan je er voor kiezen om de woning aan te passen, of te kiezen voor een hybride systeem. Hierbij combineer je de Estia warmtepomp met een gasgestookte CV-ketel. De CV-ketel kan ook het bereiden van warm tapwater voor zijn rekening nemen.

Buiten komt altijd de warmtepomp te staan

Dat kan bijvoorbeeld in de tuin, in een dakopbouw, of aan de muur. De warmtepomp wordt aangesloten op het binnendeel, de hydromodule. Deze hydromodule voedt je verwarmingssysteem, bijvoorbeeld de vloerverwarming.

Je kan er voor kiezen om ook warm tap- water te maken met de Estia. In dat geval heb je een tapwatertank, ook wel tapwater- vat of boiler geheten, nodig.

Het Estia assortiment biedt ook een binnendeel waarin de hydromodule en de boiler zijn geïntegreerd. Een zogenaamd all-in-one-systeem. Deze heeft het formaat van een koel-vriescombinatie. Ondanks het bescheiden formaat, huist er toch een rian- te 210 liter tapwatertank in deze all-in-one!

Heb je behoefte aan meer tapwater, bij- voorbeeld bij een grotere gezinssamenstel- ling of meerdere badkamers? Dan kan je kiezen voor een grotere tapwatertank; tot wel 500 liter. In dat geval heb je drie hoofd- delen; een warmtepomp, hydromodule en een losse tapwatertank.

Wil je alleen warm water maken met de Estia? Dan biedt het warmtepomptapwatervat uit- komst. Een boiler, in diverse maten verkrijg- baar, met geïntegreerde bediening.

Geïnteresseerd in onze diensten?



Een goed advies en duidelijke uitleg van onze keuzemogelijkheden zijn zeer belangrijk. Heeft u interesse in of vragen over een van onze producten? Vekah koude- en warmtetechniek kan u daarbij, met haar jarenlange expertise, behulpzaam zijn.

Klik hier om naar de contactpagina te gaan.

Vekah koude- en warmtetechniek




De houder van dit bedrijfs-certificaat is gerechtigd werkzaamheden uit te voeren aan koeltechnische installaties. Registratie nummer: F.GAS-4.10.0616-NLD-ref.00

Onze installaties worden geleverd onder PED keur - Certificatie

Contact

Duizeldonksestraat 24
5705 CA Helmond, Nederland
T. +31 (0) 492 555 222
F. +31 (0) 492 555 400
E. info@vekah.nl