Een airconditioning installatie is een systeem waarmee je de lucht doet koelen, ontvochtigen, filteren of verwarmen. Airco zorgt dus het hele jaar door voor comfort en een aangenaam gevoel. Een prettig binnenklimaat bevordert het comfortgevoel.

  • U blijft alerter, presteert beter en houdt het langer uit.
  • Een goed airconditioning systeem zorgt voor heerlijk gekoelde zomers.
  • In warmtepomp uitvoering kunt u er in de koudeperiode zelfs zeer zuinig en comfortabel mee verwarmen.
  • Met de nieuwste technieken worden tochtverschijnselen voorkomen.

Het koeltechnisch principe

De binnenunit van een airconditioning zuigt warme lucht uit de te koelen ruimte aan. Door het verdampen van koudemiddel, dat in een gesloten systeem circuleert, wordt warmte aan de lucht onttrokken. De afgekoelde lucht wordt vervolgens terug de ruimte ingeblazen.
De compressor in de buitenunit zuigt het verdampte koudemiddel uit de binnenunit aan en verpompt het naar de condensor. Hier zal het samengeperste koudemiddel gaan condenseren waarbij de binnen onttrokken warmte wordt overgedragen aan de buitenlucht. Het weer vloeibaar geworden koudemiddel wordt teruggevoerd naar de binnenunit waar het opnieuw kan verdampen. Deze kringloop kan in principe oneindig worden herhaald met hetzelfde koudemiddel.
Bij warmtepomp systemen kan dit principe worden omgekeerd, waarbij de warmte van buiten naar binnen wordt gebracht.

Een goed advies in de zeer uitgebreide keuzemogelijkheden en duidelijke uitleg zijn zeer belangrijk, indien u interesse heeft in airconditioning.
Vekah koudetechniek kan u daarbij met haar jarenlange expertise behulpzaam zijn.
Wij leveren een uitgebreid programma aan airconditioning systemen, met hoofdzakelijk A merken met A energielabel. Wij vertegenwoordigen diverse topmerken waaronder Toshiba, Fuji Electra en LG. Bij de presentatie van de diverse modellen kunt u van deze merken folders downloaden van de modellen.
Vekah koudetechniek is actief op zowel de zakelijk als de particulieren markt. Van een slaapkamer tot een geheel gebouw. Om u te verzekeren de juiste apparatuur met de juiste capaciteit aan te schaffen, kan onze adviseur u vrijblijvend advies geven.